Късометражна програма 1

Късометражна програма 1

Контакт

Contact

Ливан (2019) 21 мин.

Режисьор: Самир Сиряни

Единак, живеещ близо до границата, стреля по бежанците, които се опитват да пресекат незаконно браздата. Един ден намира запис в поредната жертва и решава да го преслуша.

Сокотра – невидимият остров

Socotra – The Invisible Island

България (2019) 10 мин.     

Режисьори: Румяна Христова, Георги Кожухаров

Георги Кожухаров и Румяна Христова, достигат до едно от най-недостъпните късчета земя на планетата – остров Сокотра, Йемен.След няколко дни нелегално плаване през Арабско море, те акостират на брега на остров Сокотра, известен със своята ендемична, сюрреалистична природа. От началото на войната в Йемен, достъпът на журналисти до острова е забранен. Затова Румяна и Георги се представят за антрополози и с помощта на фалшиви писма от български университет, успяват да прекарат 12 дни на Сокотра, заснемайки и документирайки историите на местните. 

Клане

Slaughter

Иран-Ирак (2018) 13 мин.

Режисьори: Саман Хосейнпур, Ако Зандкарими

Гасем е принуден да продаде кравата си, за да преживее семейството тежката зима в планината. Но кравата изчезва.

Брат

Brother

Италия (2019) 15 мин.

Режисьор: Бепе Туфаруло

10-годишният Али и 18-годишният му брат Мохамед губят родителите си и дома си след бомбардировка в Кабул. Едва съвзели се от ужаса, сега момчетата трябва да се разделят.

Тежко бреме

The Heavy Burden

Турция (2019) 17 мин.

Режисьор: Йълмаз Йоздил

Време е старият Бозо да бъде пенсиониран и да се сбогува с туристите по улиците на Мардин. Но дядо Авдел не може да се примири, че най-доброто магаре в града ще бъде пенсионирано и той ще загуби прехраната на семейството си. На помощ идва племенникът му, който е готов да осигури нов помощник на дядо Авдел – младо магаре от Сирия.

Въздух

Air

Казахстан (2018) 14 мин.

Режисьор: Айжана Касимбек

Младо момче мечтае да стане пилот, но ежедневието му е отдадено изцяло на парализирания му дядо, чието състояние се влошава от ден на ден.

Вашият коментар