Гледай Sofia MENAR у дома

Гледай Sofia MENAR у дома

За втора поредна година зрителите на Neterra TV+ ще могат да гледат филмите от програмата на фестивала Sofia MENAR. Над 40 заглавия от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка ще бъдат достъпни от 14 януари до 30 януари.

Зрителите могат да изберат между четири варианта за абонамент:

3 филма за 15 лева.

5 филма за 20 лева

10 филма за 30 лева

Всички филми за 40 лева

Акцентът на Sofia MENAR  тази година е върху киното на Централна Азия. Зрителите ще могат да се забавляват с казахстанската комедия „Пещ“, където комично-драматичните моменти не спират да следват симпатичния Толик. Жена му чака трето дете, клиентите му чакат поредната доставка хляб, в магазина го чакат да си плати задълженията, а шефът го чака, за да му отреже от заплатата заради поредното закъснение.

Още една продукция от Казахстан ще бъде включена в програмата на фестивала – романтичната драма „Зере“. Сара се грижи сама за двете си деца след смъртта на съпруга й. Майката е уверена, че тя трябва да реши съдбата на своите деца. 15-годишната Зере обаче има съвсем различни виждания за живота си от тези на майка й. Красавицата ще остави любовта да реши как да се развие животът й.

Централноазиатският акцент се допълва от киргизкия „Пътят към края“, таджикския „Когато завесата падна“, узбекския „Вълни на любовта“, казахските  „Назима“ и „Най-дългият летен ден“, както и документалната копродукция за живота на уйгурите в Китай „Смут по Пътя на коприната“.

Само зрителите на Neterra TV+ ще имат достъп до късометражната селекция на Sofia MENAR, която включва над 10 премиерни заглавия от Иран, Египет, Афганистан, Мароко и др.

Абонаментите са налични на https://neterra.tv/festival/sofia-menar

Sofia MENAR Film Festival се организира от “Позор” и запознава българската публика с културата и традициите на ислямския свят. Програмата на Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като традиционно включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им. Фестивалът е основан през 2009 година.

Neterra TV+ е българска онлайн платформа, в която всички киномани могат да наемат или да закупят за гледане най-новите и качествени български филми, чужди заглавия, събития на живо и друго авторско съдържание. Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят. Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато.

Вашият коментар